Desire Zonwering Desire Zonwering Desire Zonwering
Desire Zonwering&
Woondecoraties


zonweringen
spacer spacer
spacer
spacer

Producten

Knikarmschermen    Knikarmschermen
Uitvalschermen    Uitvalschermen
Markiezen    Markiezen
Screensystemen    Screensystemen
Serre    Serre
Horsystemen    Horsystemen
Rolluiken    Rolluikensystemen
Woondecoratie    Woondecoratie


Contact
Boxmeerhof 28
6844 AC Arnhem
Tel: 026 325 15 75
Mob: 06 51 69 15 63
spacer
spacer

Markiezen

De meest fraaie zonwering is de markies; ongevoelig voor zijdelingse zoninval en door de verschillende modellen en kleuren geheel in eigen stijl uit te voeren. Behalve dat een markies een verfraaiing is voor een klassieke gevel kan op een moderne gevel de markies voor een verassend effect zorgen.   Maatwerk
Uni-kleuren >>
Blokstrepen >>
Fantasiestrepen >

Modellen:
Markiezen kunnen geleverd worden in standaard uitvoering, waarbij de werkhoogte gelijk is aan de uitval of in de Pet-model uitvoering, waarbij de werkhoogte kleiner is dan de uitval. Hierin zijn diverse werkhoogtes en uitvallen mogelijk.
  markies

Doeken:
De doeken zijn van 100% acryl geweven en hebben een gewicht van ca. 310 gram per m2. Door de zware finishing is het doek vochtbestendig, rot- en schimmelvrij, vet- en vuilafstotend en bestand tegen weersinvloeden. U kunt een keuze maken uit talloze uni- en streepdessins.

Markiezen Markiezen

Constructie:
Een houten of aluminium frame is opgebouwd uit een aantal latten die doormiddel van schrnieren met elkaar verbonden zijn. Het aantal latten is afhankelijk van de uitval. Het markiesframe is voorzien van zonneschermendoek. Desgewenst kan de markies worden uitgevoerd met een dekplank en of zijschotten.

Materiaal:
Markiezen kunnen worden uitgevoerd in zowel vurenhout, hardhout of aluminium. Bij houten frames is de houtmaat 18 x 56 mm en bij aluminium frames is de profielmaat 15 x 55 m. Aluminium markiezen zijn nagenoeg onderhoudsvrij maar hebben een minder nostalgische uitstraling dan houten markiezen. Ook hout en aluminium kunnen gecombineerd worden; Bijvoorbeeld een aluminium frame en een hardhouten omkasting.

Scharnieren:
Houten markiezen worden uitgevoerd met verzinkte backflaps 45 x 45 mm met messing pen en aluminium markiezen met kunstof scharnieren.

Kap en zijschotten:
De aluminium afdekkap is 190 mm diep en standaard 200 mm breder dan de markies. De aluminium zijschotten lopen naar beneden taps toe. De houten dekplank is 240 mm diep en is eveneens 200 mm breder dan de markies. De houten zijstukken lopen taps toe met tweemaal een afgeronde verspringing. De hardhouten zijstukken zijn tevens voorzien van een freesband.

Markiessysteem


Bediening:
Markiezen worden bediend met een koordbediening die over de markies heen loopt. Tegen meerprijs kan de markies worden bediend met een elektromotor die bijna onzichtbaar onder de kap is weggewerkt.

Uitvoering:
Houten markiezen worden standaard geleverd in de kleuren wit RAL 9010, roomwit RAL 9001, creme RAL 1015 en groen RAL 6009. Aluminium markiezen worden standaard geleverd in geanodiseerd aluminium of roomwit RAL9001 (optie). Uiteraard kunnen tegen meerprijs alle markiezen in elke gewenste RAL kleur geleverd worden.

Folders Markiezen:

Folder Markiessystemen
spacer
Desire zonwering Zonweringen spacer